Schelpje van zeevruchten en asperges

Voorgerecht, Frans
Bereidingstijd : 30 minuten, voor 4 personen

Een mix van de beste ingrediënten voor een uitstekend gerecht.

Ingrediënten

  • 1 zak zeevruchtencocktail EPIC (SELECT)
  • 4 lege Sint-Jacobsschelpen EPIC SELECT
  • 1 bussel asperges
  • boter
  • 20cl room
  • 2 eieren
  • peper en zout
  • peterselie

Bereiding

  • Schil de asperges en snij deze in grove stukken. Stoof deze aan in een klontje boter en laat ze zachtjes gaar stoven.
  • Klop 20 cl room op en voeg er 1 ei en 1 eidooier aan toe. Meng dit mengsel met de asperges en de zeevruchten en smaak het geheel af met peper en zout.
  • Vul met deze mengeling lege St.-jakobsschelpen of lage pannetjes. Plaats het geheel gedurende 15 minuten in een oven van 180°C.
  • Afwerken met fijngehakte peterselie.

Leuke variatie

Vervang de zeevruchten door kleine coquilles of mosselvlees.