Zeebarbeelfilets met ratatouille

Voorgerecht / Hoofdgerecht, Mediterraans / Frans
Bereidingstijd : 40 minuten, voor 4 personen

Een van de meest populaire vissoorten voor een overheerlijk voorgerecht. Onze zeebarbeel wordt met de grootste zorg gecontroleerd voor het invriezen zodat alle graatjes verwijderd zijn.

Ingrediënten

  • 8 zeebarbeelfilets EPIC
  • potje tapenade van zwarte olijven
  • 2 sjalotjes, fijngesnipperd
  • 2 tomaten, ontpit, ontveld en in blokjes
  • trostomaatjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 aubergine, in blokjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 takje tijm of rozemarijn
  • halve theelepel harissa
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden

Bereiding

  • Verwarm de olie in de pan en bak de sjalotten en de look zachtjes. Voeg vervolgens aubergine, paprika en courgette toe. Laat de kruiden en de tomatenblokjes meestoven en voeg de harissa toe.

  • Doe de trostomaten in een ovenschotel en zet ze 10 minuten in de oven op 180 c°. Kruid de ratatouille met peper en zout en voeg de trostomaten toe. Roer voorzichtig.

  • Snij het vel van de visfilet in en bak hem in wat olie krokant.

  • Dresseer de ratatouille op het bord, samen met couscous of pasta (naar keuze) en schik de visfilets er boven op. Werk af met een lepeltje tapenade. 

Leuke variatie

Vervang de zeebarbeel door andere vissen met vel: zoals onze roodsbaars of oreo dorie.