Zalm teriyaki met gewokte groenten en rijst

Hoofdgerecht, Aziatisch
Bereidingstijd : 30 minuten, voor 4 personen

Een bekende vis in een exotische presentatie.

Ingrediënten

  • 4 wilde chum zalmporties EPIC SELECT

  • 6 eetlepels teriyakisaus

  • sesamzaadjes,

  • sesamolie

  • Arachide‐olie

  • sojasaus

  • rijst

  • Wokgroenten : sluimerwten, wortel, boontjes, groene asperges, gember, sojascheuten, look, ui, koriander, chilipeper, gehakt zonder zaadjes

Bereiding

  • Marineer de vis een uurtje in de teriyakisaus gemengd met 2 el sesamolie en het sesamzaad.

  • Haal de vis uit de marinade en leg de stukken op een bakplaat. Verwarm de marinade.

  • Gril de vis ongeveer een 8‐tal minuten in de oven.

  • Kook de rijst.

  • Snij ondertussen de groentjes en wok ze in arachide‐olie. Werk af met wat sojasaus en sesamolie.
  • Bedruppel de vis met de verwarmde marinade en serveer met de groenten.

Leuke variatie

Dit gerecht kan perfect met tonijn.