Tataki van tonijn

Voorgerecht, Aziatisch
Bereidingstijd : 30 minuten, voor 4 personen

Ingrediënten

  • 4 tonijnsteaks EPIC SELECT
  • Maïsolie
  • Witte en zwarte sesamzaadjes
  • Mosterd
  • Komkommer, in lange, dunne slierten gesneden
  • Sushi azijn

 Saus :

  • 4 tl. geraspte gember
  • 8 lente-uitjes, fijngesneden
  • 4 el. sojasaus
  • 4 tl. sesamolie
  • 4 el. limoensap

Bereiding

  • Meng alle ingrediënten voor de saus.
  • Marineer de komkommerslierten in sushi azijn, peper en zout.
  • Wrijf de tonijnsteaks in met de olie en kruid ze met peper en zout.
  • Verhit de pan tot ze heel heet is, voeg een beetje olie toe en bak de tonijnsteak 20 seconden aan elke kant.
  • Smeer er een beetje mosterd op en rol de tonijn in de sesamzaadjes.
  • Verpak in folie en laat 20 minuten afkoelen in de ijskast.
  • Snij de tonijn in dunne plakjes en serveer met de komkommer en de saus en garneer met wat tuinkruiden.

Leuke variatie

Gebruik mahi-mahi ipv. tonijn en en serveer met een zeewiersalade.