Sole meunière

Hoofdgerecht, Klassiek/Frans
Bereidingstijd : 15 minuten, voor 4 personen

Van klassieke soorten tot exotische parels.

Ingrediënten

  • 4 panklare tongen 175‐225 G/St EPIC SELECT
  • Olijfolie
  • 100 gram boter
  • Peper en zout
  • Enkele lepels citroensap
  • Fijngehakte platte peterselie

Bereiding

Zet de pan op het vuur met een scheutje olijfolie. Laat de vis enkele minuten bakken en voeg dan de boter toe. Draai de tong behoedzaam om en bak ook deze zijde een paar minuten.

Zet het vuur wat lager. Haal de vis uit de pan als hij gaar is en hou warm. Zet de pan met het braadvocht terug op het vuur. Warm op en voeg dan het citroensap en peterselie toe.

Leg de vis op een voorverwarmd bord en overgiet met de saus. Serveer met een slaatje en frietjes.

Leuke variatie

Vervang de tong door ASC pangafilets of panga haasjes voor een minder klassiek alternatief.