Nieuw-Zeelandse Dorie Filets

.
.

Ingrediƫnten

  • 8 doriefilets in de lengte doormidden gesneden EPIC SELECT
  • 40 gr. bloem, 60 gr. paneermeel, peper, zout, 3 eieren

Voor de tartaarsaus :

  • 3 dl. arachideolie, 3 hardgekookte eieren, 1 el. mosterd,
  • 1 scheutje natuurazijn, peper en zout
  • 2 sjalotten, 40 gr. kleine zure augurken, 1 el. kappertjes, enkele takjes peterselie, dragon, kervel, 20 sprietjes bieslook

Bereiding

  • Maak een mayonaise zoals gebruikelijk, met 3 eierdooiers, olie, mosterd en azijn.
  • Hak de kappertjes en de augurken in zeer fijne stukjes. Snipper de sjalotten in piepkleine stukjes en snipper ook de kruiden zeer fijn. Doe samen in een mengschaal.
  • Voeg 3 hardgekookte, fijngeplette eieren toe. Schep wat mayonaise in de schaal en meng alles. Beetje bij beetje mayonaise toevoegen en blijven roeren tot je een stevige tartaarsaus bekomt.
  • De visreepjes door de bloem, losgeklopte eiwitten en paneermeel halen en goudbruin bakken in hete olie.
  • Serveer de versgebakken doriereepjes met een potje tartaarsaus. En dippen maar !