Kabeljauw op Florentijnse wijze

Hoofdgerecht, Mediterraans
Bereidingstijd : 35 minuten, voor 4 personen

Van klassieke soorten tot exotische parels.

Ingrediƫnten

  • 600 gr. kabeljauwhaasjes EPIC SELECT
  • 1 liter ontvette visbouillon
  • laurier
  • tijm
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • 2 uien
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 kg verse spinazie
  • 30 gr. bloem
  • 120 ml magere melk
  • 50 gr. gemalen kaas 20+

Bereiding

  • Breng de visbouillon met de kruiden aan de kook. Pocheer de kabeljauwhaasjes in ongeveer 10 minuten.
  • Snipper de ui fijn en fruit in de olie. Voeg de spinazie toe en laat 5 minuten stoven. Schep de uitgelekte spinazie in een vuurvaste schotel en leg hierop de gepocheerde vis.
  • Breng 1 kopje gezeefde bouillon aan de kook. Bereid een papje van de bloem en de melk. Voeg het al roerend toe aan de visbouillon en laat al roerend goed doorkoken. Breng op smaak met de helft van de kaas, peper, zout en nootmuskaat. Giet de saus over de vis.
  • Bestrooi met de rest van de kaas en laat de schotel onder de grill nog een kleurtje krijgen.

Leuke variatie

Blauwschimmelkaas geeft je gerecht nog meer body.