Kabeljauw met persillade en witte wijnsaus

.
.

Ingredi├źnten

  • 4 atlantische kabeljauwhaasjes EPIC SELECT

Persillade :

  • 4 eetlepels verkruimeld oud witbrood
  • 1 bosje peterselie
  • 1 teentje look
  • olijfolie

Saus :

  • 2 sjalotten
  • 2 dl Noilly prat (witte vermouth)
  • 2 dl visfumet
  • 2 dl room
  • citroensap
  • mosterd

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 190┬░C.
  • Persillade : meng het broodkruim met de olie, look en de fijngehakte peterselie. Dek af en laat even intrekken.
  • Kruid de stukken kabeljauw af met peper en zout en smeer ze in met een beetje mosterd.
  • Lepel er dan wat van de persillade op. Schik de visfilets in een ingevette schotel en zet ze ongeveer 20 minuten in de oven.
  • Saus : stoof de sjalotten, voeg de Noilly Prat en de visfumet toe. Laat bijna droogkoken. Voeg dan de room toe, laat inkoken tot sausdikte en zeef. Werk de saus af met een beetje citroensap.
  • Lepel wat saus op het bord en schik er de filets op. Serveer met een gekookte vaste aardappel en garneer met wat peterselie.