Gegrilde tonijn met soba noedels en oosterse dressing

Hoofdgerecht, Asiatisch
Bereidingstijd : 25 minuten, voor 4 personen

Ingrediënten

  • 4 tonijnsteaks EPIC SELECT
  • 200 gram Soba noedels
  • Lente‐ui in ringetjes
  • 3 eetlepels gehakte koriander
  • 2 avocado’s in partjes
  • 1 komkommer in staafjes,
  • 4 eetlepels diepvrieserwten
  • sesamzaadjes (wit of zwart)

Dressing:

  • 6 eetlepels limoensap
  • 6 eetlepels soja saus
  • 8 eetlepels mirin
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel wasabipasta

Bereiding

  • Meng alle ingrediënten voor de dressing.
  • Kook de Soba noedels zoals aangegeven op de verpakking, voeg de laatste 4 minuten de diepvrieserwten toe.
  • Giet af, spoel voldoende met koud water en laat uitlekken.
  • Bak of grill de tonijnsteaks langs beide kanten kort aan op een hevig vuur. Haal ze van het vuur en rol ze door de sesamzaadjes.
  • Wikkel ze in vershoudfolie en leg ze in de koelkast.
  • Meng de lente ui, gehakte koriander, avocado’s, komkommer, erwten en dressing door de noedels.
  • Serveer de noedels in 4 kommen, snijd de afgekoelde tonijn in repen en leg ze op de noedels.
  • Werk af met een takje koriander.

Leuke variatie

Je kan de tonijn door zalm vervangen.