Fante-fante van kabeljauw met fufu

Hoofdgerecht, Afrikaans
Bereidingstijd : 90 minuten, voor 4 personen

Kabeljauw : nog steeds onwaarschijnlijk populair en onmisbaar op de menukaart.

Ingrediƫnten

  • 2 zakjes kabeljauwhaasjes MSC EPIC SELECT
  • 500 gr gambas BT EPIC
  • 2 tl tomatenpuree
  • 3 cm geraspte gember
  • 1 el olie
  • 2 teentjes fijngehakte look
  • 1 ui in stukjes
  • 1 chili zonder zaadjes, fijngehakt
  • 2 kruidnagels
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • 1 el venkelzaad
  • 1 el korianderzaad
  • 1 blik gehakte tomaten
  • 1 bloemige aardappel in stukjes
  • 1 el palmolie
  • enkele takjes koriander

Fufu

  • 750 gr cassave
  • 3 bakbananen

Bereiding

  • Pel de garnalen en stoof de schalen en de koppen van de garnalen aan in wat olie. Voeg de tomatenpuree toe samen met 250 ml water. Laat op een zacht vuur inkoken.
  • Verwarm de ui, look, gember en chili in een andere pan in wat olie. Voeg kruidnagel, paprika, venkel- en korianderzaad toe. Voeg nog wat tomatenpuree toe, alsook de tomaten uit blik en de aardappel.
  • Laat 5 tot 6 minuten sudderen.
  • Zeef de garnalenbouillon en voeg bij de stoofpot. Laat nog 45 minuten sudderen. Voeg tegen het einde de palmolie, de rauwe garnalen en vis toe. Als de garnalen en vis gaar zijn, afwerken met koriander. Serveer met de fufu.

Fufu

Schil en snijd de cassave in kleine stukken. Pel de bananen en snij in stukjes. Kook beide ingrediƫnten samen ongeveer 40 minuten. Giet af en laat even op het vuur staan. Plet dit mengsel in een vijzel.

Leuke variatie

Gebruik gepelde garnalen in plaats van vis.