Sushi rol met Edamame boontjes

Hoofdgerecht, Japans
Bereidingstijd : 50 minuten, voor 4 personen

Alleen de beste ingredïenten komen voor sushi in aanmerking.

Ingrediënten

  • 250g edamame sojabonen in peul EPIC
  • Sushi rijst
  • Nori zeewierbladeren
  • Rijstazijn
  • 3 eieren
  • 1 avocado
  • 1 komkommer
  • Wasabipasta
  • Sojasaus

Bereiding

  • Kook de sushi rijst volgens de verpakking en meng met rijstazijn. Laat afkoelen.
  • Bak een omelet van 3 eieren.
  • Haal de edamame boontjes uit hun peulen.
  • Schil de avocado en snij in reepjes.
  • Snij de komkommer in reepjes.
  • Leg het norivel op het sushimatje en bedek met rijst. Leg er een reepje omelet, wat boontjes en wat reepjes avocado en komkommer op.
  • Rol strak op en snij in stukjes.
  • Serveer met wat wasabipasta en sojasaus.

Leuke variatie

Werk het gerecht af met Masago als het ietsje meer mag hebben.