Receptidee

Siciliaanse gevulde inktvis met tomatensaus

Voorbereiding:

20 minuten

Bereiding:

30 minuten

Hoofdgerecht

4 personen

Ingrediënten

  • 4 inktvistubes EPIC
  • 300 gram broodkruim
  • 4 eetlepels kappertjes
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • 2 teentjes look
  • Verse basicilum en platte peterselie
  • 100 gram geraspte pecorino of parmezan
  • 800 gram passata
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 chilipeper
  • 60 ml witte wijn

Bereidingswijze

Maak eerst de saus. Stoof ui en look in wat olijfolie. Voeg de witte wijn toe. Voeg de chilipeper en tomatenpassata toe met watbasilicum. Kruid met peper en zout. Vul de inktvistubes met een mengeling van gehakte kruiden, broodkruim, kaas en gehakte kappertjes. Bak de inktvistubes in wat olijfolie en laat ze dan sudderen in de saus. Serveer met rijst of brood.
(Illex argentinus)
U-5 st/eenheid
Zakje 700 g

Inktvis tubes

(Illex argentinus)
U-10 st/eenheid
Zakje 800 g

Inktvis tubes

(Illex argentinus)
U-5 st/eenheid
Zakje 800 g

Inktvis tubes

(Illex argentinus)
U-6 st/eenheid
Zakje 800 g

Inktvis tubes

(Dosidicus gigas)
U-5 st/eenheid
Zakje 800 g

Inktvis tubes

(Nototodarus sloanii)
U-5 st/eenheid
Zakje 800 g

Inktvis tubes

Industriezone Blauwe Steen
Heiveldekens 4
2550 Kontich
site@hottlet.be
+32 3 451 31 31
maandag tem vrijdag : 8-12u & 12u30 - 15u
BE0403.656.986

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief

En blijf zo op de hoogte!