Vol-au- vent met zeevruchten

Voorgerecht / Hoofdgerecht, Frans
Bereidingstijd : 30 minuten, voor 4 personen

Voor een geslaagde feesttafel bieden wij Europese producten van topkwaliteit !

Ingrediƫnten

  • 200 gram kleine jacobsvruchtjes 80/120 EPIC
  • 400 gram langoustines (gepeld) EPIC SELECT
  • 2 venkels, in kleine stukjes (het groen apart houden voor de garnering)
  • Scheutje citroensap
  • Scheutje Noilly Prat
  • Visbouillon 200 ml
  • 4 bladerdeegkoekjes (kopen of zelf te maken)
  • Room 200 ml

Bereiding

  • Stoof de venkel in wat olijfolie.
  • Blus de pan met Noilly Prat. Voeg room en bouillon toe en laat inkoken tot de juiste dikte.
  • Bak de langoustines kort. Verwarm de bladerdeegjes in de oven. Voeg enkele minuten voor het serveren de jacobsvruchtjes en langoustines toe aan de saus, fris op met wat citroensap.
  • Vul de bladerdeegjes met de saus, werk af met venkelgroen en eventueel nog wat grijze garnalen.

Leuke variatie

Voeg mosseltjes toe om er een volledige visschotel van te maken, of vervang de langoustines door rivierkreeftenvlees (dat moet dan niet gebakken worden, maar mag garen in de saus).