St. Jacobsvrucht met puree van zoete aardappel, serranoham en Duvelsaus

Hapje, Modern
Bereidingstijd : 25 minuten, voor 4 personen

Ingrediënten

  • 4 St. Jacobsvruchten 10/20 EPIC
  • 4 lege schelpen
  • 3 zoete aardappelen
  • 1/4 vanillestok
  • 6 plakjes Serranoham
  • 1 sjalot
  • boter
  • kruidentuiltje
  • een half flesje Duvel
  • 2 dl bouillon
  • 100 ml room

Bereiding

  • Kook de geschilde aardappelen in gezouten water. Giet af en pureer ze samen met wat kookvocht en de vanillezaadjes. Voeg wat boter toe om de puree smeuïg te krijgen.
  • Laat de plakjes serranoham drogen in de oven op 60° C. tot ze krokant zijn. Maal ze dan fijn.
  • Stoof de sjalot aan in boter. Voeg er de Duvel en bouillon aan toe samen met het kruidentuiltje. Laat droogkoken. Doe dan de room erbij en laat inkoken.
  • Zeef de saus en schuim op met de mixer vlak voor het serveren.
  • Bak de St. Jacobsvruchten in boter of gril ze met olijfolie.
  • Maak een quenelle van de aardappelpuree en leg ze in de lege schelp. Plaats er de St. Jacobsvrucht naast. Leg de crumble van serranoham op de vrucht en giet er wat saus rond.
  • Werk af met tuinkers.

 

Leuke variatie

Dit kan ook met langoustines.