Scandinavische salade met rivierkreeftjes

Hapje, Nordic
Bereidingstijd : 30 minuten, voor 4 personen

Rivierkreeftjes zijn mateloos populair in Scandinaviƫ.

Ingrediƫnten

  • 500 g. gekookte en gepelde rivierkreeftjes EPIC

  • 1 rode ui fijngesneden

  • 1 komkommer in blokjes

  • 2 theelepels mierikswortel

  • 2 theelepels mosterd

  • 4 eetlepels mayonaise

  • 1 eetlepel gehakte verse dille

  • zout en zwarte peper

Bereiding

  • Meng de mierikswortel, mosterd en mayonaise.

  • Doe de rivierkreeften, rode ui en komkommer in een kom.

  • Voeg voldoende van het mayonaisemengsel toe aan de rivierkreeften.

  • Werk af met fijngehakte dille, zout en zwarte peper.

  • Serveer op pumpernickel brood.

Leuke variatie

Voeg radijsjes en wat witte wijnazijn toe voor een frisse zomerse toets.