Salade met blinde vinkjes van spek en Sint-Jacobsvruchten

.
.

Ingrediënten

  • 900 gr  St. Jacobsvruchten zonder koraal EPIC
  • Gemengde sla (veldsla, ruccola, rode sla, frisée)
  • Zeer dun gesneden gerookt spek, 20 plakjes
  • Olijfolie
  • Frambozenazijn
  • 2 dl witte wijn
  • 1 busseltje bieslook

Bereiding

  • Omwikkel de St. Jacobsvruchten met een lapje spek.
  • Vermeng 3 lepels olijfolie (of maïskiemolie) met 1 lepel frambozenazijn. Voeg er peper en zout aan toe.
  • Bak de St. Jacobsvruchten in een zeer warme pan zodat ze mooi korsten. Hou ze warm (in de oven 80°C). Blus de pan met een glaasje witte wijn en voeg er 2 lepels olijfolie aan toe. Op smaak brengen met peper en zout.
  • Meng de sla met de olijfolie en frambozenazijn. Schik de sla in het midden van het bord. Leg er de gebakken St. Jacobsvruchten-vinkjes rond en nappeer ze met de jus uit de pan. Licht bestrooien met gesnipperde bieslook.
  • De sla kan nog verrijkt worden met krokante broodkorstjes en geroosterde pijnboompitjes.