Mais en mossel chowder

Hoofdgerecht, Noord-Amerikaans
Bereidingstijd : 30 minuten, voor 4 personen

Het allerbeste uit Nieuw-Zeeland.

Ingrediënten

  • 1 kg Greenshell mosselen
  • Een paar sneetjes gerookt spek                  
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 takken selder, brunoise
  • 1 rode chili, zonder zaadjes, fijngehakt
  • 2 blikken maïs
  • 2 aardappelen, gepeld en in blokjes
  • 1 liter visbouillon
  • 4 eetlepels room
  • 1 bosje gehakte peterselie

Bereiding

  • Bak het spek, de ui, de selder en de chili een vijftal minuutjes in wat olijfolie.
  • Voeg de aardappel en de maïs toe samen met de bouillon. Laat zachtjes koken tot de aardappel gaar is, ongeveer 10 à 15 minuten.
  • Grof mixen en daarna de mosselen en de room toevoegen. Laat nog een paar minuutjes staan. Kruid met peper en zout.
  • Verdeel over soepkommen en werk af met peterselie en nog wat maïs.

Leuke variatie

Vervang de greenshell mosselen door venusschelpen of garnalen.