Langoestine met wortelcrème en kokos

Voorgerecht, Modern
Bereidingstijd : 45 minuten, voor 4 personen

Ingrediënten

  • 8 langoestines 8/12 EPIC
  • 100 gr. king krabvlees
  • 1 eierdooier
  • korianderblaadjes
  • 2 wortelen
  • 1 sinaasappel
  • zeste van 1 limoen
  • 2 dl. kokosmelk
  • dim sum deeg

Bereiding

  • Pel de langoustines en snij er vier in blokjes.  Meng deze met het king krabvlees en de korianderblaadjes.  Kruid met peper en zout. 
  • Maak vier ravioli als volgt.  Leg een beetje van het mengsel op een lapje deeg, strijk het deeg in met eigeel en vouw dicht.  Druk goed aan met een vork en bewaar onder een vochtige handdoek. 
  • Kook de wortelen gaar en pureer ze met het sap van de sinaasappel, peper en zout. 
  • Kook de ravioli 2 minuten in gezouten water. 
  • Bak de overige langoustines kort. 
  • Verwarm de kokosmelk en schuim ze vlak voor het serveren op met de mixer. 
  • Dresseer de wortelcrème in het bord.  Schik er de langoustine en de ravioli op. 
  • Werk af met wat koriander, limoenzeste en kokosschuim.

Leuke variatie

Pompoen of zoete aardappel zijn perfecte vervangers voor de wortel.