Gebakken Sint-Jacobsvruchten met sauternes en witloof

Voorgerecht, Frans
Bereidingstijd : 30 minuten, voor 4 personen

Ingrediƫnten

  • 12 Sint-Jacobsvruchten U/10 of 10/20 (zonder koraal)  EPIC
  • 4 stronkjes witloof
  • 50 gr boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 dl Sauternes of Monbazilac
  • 1 tl Vadouvan curry
  • 1/2 dl room
  • enkele klontjes koude boter
  • peper en zout

Bereiding

  • Laat de Sauternes inkoken met de curry. Voeg de room toe en laat indikken. Monteer met de koude boter.
  • Snij het witloof in reepjes en stoof aan in wat boter. Kruid met peper en zout.
  • Kruid de Sint-jacobsvruchten met peper en zout en bak ze aan met boter en olijfolie, ongeveer 2 minuten per kant.
  • Dresseer het witloof in het midden van het bord en leg er de sint-jakobsvruchten op.
  • Garneer met wat groene kruiden en rauw witloof.