Fideua - Baskische noedelpaëlla met zeevruchten

Hoofdgerecht, Mediterraans
Bereidingstijd : 30 - 60 minuten, voor 4 personen

Venusmosselen zijn een ideaal product voor zeevruchten schotels. De vangst gebeurt alleen als de waterkwaliteit optimaal is.

Ingrediënten

  • 500 gr. venusmosselen hele schelp 40/60 EPIC SELECT
  • 200 gr. Black Tiger garnalen easy peel 16/20 EPIC
  • 500 gr. kleine Sint-jacobsvruchten 30/40 EPIC SELECT
  • 250 gr. Fideua noedels
  • 1 blikje erwtjes
  • 4 tomaten, gepeld en ontpit
  • 2 teentjes look
  • 2 uien
  • 1 liter kippen- of visbouillon
  • witte wijn
  • olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 dopje saffraan

Bereiding

  • Stoof een uitje in een scheutje olijfolie. 
  • Voeg de clams toe met wat witte wijn en laat ze stoven tot de schelpjes opengaan. 
  • Bak de scampi apart in olijfolie.
  • Stoof de andere ui in een ruime hoeveelheid olijfolie, voeg fijngehakte look, tomaten en het paprikapoeder toe. Stoof de pasta even mee en bevochtig met de bouillon.  Nu mag ook de saffraan erbij.  Roer af en toe. 
  • Voeg als de pasta gaar is de kleine sint-jacobsvruchtjes en de erwtjes toe. 
  • Zet nog even onder de grill en serveer met brood en partjes citroen.

Leuke variatie

  • Laat de laatste 5 minuten razor clams meestoven voor een andere toets.
  • Door de schelpjes of Sint Jacobsvruchten te vervangen door tonijn of schelvis stukjes en de Black Tiger garnalen door Argentijnse garnalen, krijgt je een Fideua met een leuke twist.