Baskische stoofschotel met chorizo en wulken

Voorgerecht / Tapa, Mediterraans
Bereidingstijd : 45 minuten, voor 4 personen

Het allerbeste uit de zee. Een lokaal product, wellicht iets minder bekend, maar vol smaak.

Ingrediënten

  • 800 g wulkenvlees EPIC SELECT
  • 250 g gedroogde witte bonen
  • 200 g chorizo
  • 2 gesnipperde uien
  • 800 g tomaten, in stukken
  • 2 tenen knoflook, geplet
  • 1 takje tijm, 2 blaadjes laurier
  • 1 tl oregano, ½ tl geplette komijnzaadjes
  • 1 glas witte wijn
  • 1 l kippebouillon
  • 50 g boter
  • Een potje zure room
  • Lente ui, gesnipperd
  • Een bosje koriander, gehakt

Bereiding

  • Snij de chorizo in stukjes en bak zonder vetstof.
  • Voeg de gesnipperde ui toe, samen met de tomaten, look, tijm, laurier, oregano en komijn. Blus met witte wijn en ½ l bouillon.
  • Doe de bonen bij de stoofpot en voeg af en toe wat water toe, tot je een lichtgebonden saus hebt.
  • Voeg de laatste 10 min. de wulken toe en werk af met boter.
  • Garneer met koriander en gesnipperde lente ui.

Leuke variatie

Vervang de wulken door mosselvlees.