Kikkerbillen in knoflooksaus

Voorgerecht, Frans
Bereidingstijd : 20 minuten, voor 4 personen

Vaak onbekend, maar in sommige streken heel geliefd. En daar is een reden voor.

Ingrediƫnten

  • 12 Kikkerbillen
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 2 teentjes look, geplet of fijnghakt
  • Glas witte wijn
  • Bosje peterselie
  • Peper
  • Zout
  • Boter
  • Olijfolie
  • 1.5 dl room

Bereiding

Kruid de kikkerbillen met peper en zout. Bak ze in wat olijfolie tot ze lichtjes kleuren. Haal ze uit de pan en hou ze warm. Giet het vet weg uit de pan en bak de sjalot en look in wat boter in dezelfde pan. Voeg de witte wijn en de room toe. Laat inkoken tot sausdikte. Voeg de kikkerbillen toe en bestrooi met wat peterselie. Serveer met brood.

Leuke variatie

Voeg wat Currypoeder toe en vervang de room door kokosmelk voor een aziatische versie.