Stoofpotje van sepia en gehaktballen

Hoofdgerecht, Spaans
Bereidingstijd : 50 minuten, voor 4 personen

Sepia behoort tot de top in inktvis, ook de inkt zelf wordt gebruikt in gerechten.

Ingrediënten

  • 1 sneetje oud brood
  • 3 el melk
  • 500 gr. varkensgehakt
  • 1 ei
  • 1/2 tl komijn
  • 1 el knoflook, fijngehakt
  • zeezout
  • 4 sepia's EPIC
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el olijfolie
  • een takje tijm
  • 7 el sofrito (spaanse tomatensaus)
  • 5 el droge witte wijn
  • 1 grote vastkokende aardappel
  • 1 kaneelstokje
  • 5 dl water
  • 2.5 dl olijfolie
  • 100 gr. bloem
  • 2 el gehakte peterselie

Bereiding

  • Laat het brood weken in de melk. Meng met het gehakt en de andere ingrediënten en zet een uurtje in de koelkast.
  • Snij de tentakels van de inktvis en halveer ze. Snij de tubes in dunne reepjes. Verhit de olijfolie en voeg de look toe. Laat de sepia 5 minuten meestoven. Voeg tijm, sofrito en witte wijn toe tot de wijn verdampt is. Laat dan de aardappel en kaneel meestoven en kruid af met zout. Voeg hetwater toe en laat een 15‐tal minuten koken tot de aardappelen gaar zijn.
  • Maak nu gehaktballen van het mengsel, rol ze in de bloem en bak ze rondom bruin in olijfolie. Voeg ze bij de saus en laat ze nog een 10‐tal minuten meekoken.
  • Verdeel over 4 borden en garneer met gehakte peterselie.