Octopus Tapa

.
.

Ingrediënten

  • Een octopus van ongeveer 1 – 2 kg
  • 1 dl olijfolie, 4 tenen look in schijfjes
  • 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel mild paprikapoeder
  • Mespuntje chilipoeder
  • 2 glazen droge witte wijn, sap van 1 citroen
  • 3 eetlepels gehakte peterselie
  • Grof zeezout en zwarte peper
  • Paar blaadjes laurier, 1 hele ui

Bereiding

Zet de octopus op in koud water met de ui en de laurier. Kook zachtjes tot hij bijna gaar is (minstens 30 minuten). Laat de octopus uitlekken en afkoelen en snij hem in kleine stukjes. Verhit wat olie in een pan en stoof de knoflook tot hij glazig is. Voeg dan de wijn met het gerookte paprikapoeder en de chili toe. Laat de witte wijn even inkoken. Voeg de octopus toe en warm door. Breng op smaak met zout en peper en werk af met citroensap, gehakte peterselie en mild paprikapoeder.