Inktviscurry uit India

.
.

Ingrediënten

  • 2 el. korianderzaad
  • 2 tl. zwarte peperkorrels
  • 1/2 tl. fenegriekzaad
  • 3 el. olijfolie
  • 2 tl. bruin mosterzaad
  • 150 gr. ui in dunne ringen
  • 4 tenen knoflook in plakjes
  • 4 tl. geraspte gember
  • 12 kerrieblaadjes
  • 1 1/2 tl. cayennepeper
  • 2 tl. paprikapoeder
  • 2 tl. zout
  • 1 el. dikke tamarindepasta
  • 400 ml. kokosmelk
  • 4 gedroogde rode pepertjes
  • 1 kg Patagonische inktvis Dismagel

Bereiding

  • Rooster in een kleine pan het korianderzaad met de peperkorrels en het fenegriekzaad al roerend tot het korianderzaad donkerder kleurt. Laat de specerijen in een kom afkoelen en maal ze fijn in een schone koffie‐ of specerijenmolen.
  • Verhit de olie in een grote pan en doe het mosterdzaad erin. Zodra dit springt, voeg de ui en de knoflook toe. Bak al roerend goudbruin. Roer de gember erdoor en temper het vuur.
  • Voeg 300 ml. water toe met de geroosterde en gemalen specerijen, de geplette kerrieblaadjes, cayennepeper, paprikapoeder, zout en de tamarindepasta. Breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes doorkoken.
  • Roer de kokosmelk erdoor, voeg de inktvis met de gedroogde pepertjes toe en laat zonder deksel zachtjes sudderen tot de inktvis gaar is.
  • Serveer met rijst of noedels.