Inktvis gevuld met zwarte pens en chorizosaus

Voorgerecht, Spaans
Bereidingstijd : 50 minuten, voor 4 personen

In de zuiderse keuken wordt getoverd met inktvis.

Ingrediënten

  • 6 inktvistuben EPIC

  • 2 sjalotten

  • 3 zwarte pensen

  • 1 teentje look

  • peper en zout

Chorizosaus :

  • 150 gr. chorizo
  • 1/2 tl. gerookt paprikapoeder
  • 1/2 dl. gastrique (1/2 l. dragonazijn, 1/2 l. water, 1/2 l. witte wijn, 2 sjalotten, gekneusde peperbolletjes, takjes tijm en dragon tot een derde inkoken en zeven)
  • 4 eierdooiers
  • 50 gr. boter
  • 1/2 dl. room
  • 20 dl. arachide olie

Bereiding

  • Bak 100 gram chorizo in de arachide olie. Laat 20 minuutjes trekken. Mix het geheel en passeer door een fijne zeef.

  • Klop de gastrique en de eidooiers op een zacht vuurtje tot een vast schuim.

  • Neem de pan van het vuur en roer er eerst de boter en dan de chorizo‐olie onder.

  • Klop de room half op en meng hem onder de saus. Werk de saus af met fijngehakte chorizo.

  • Stoof de fijngesnipperde sjalot en de look aan in een beetje olijfolie. Voeg de blokjes zwarte pens toe. Kruid met peper en zout. Laat afkoelen.

  • Vul een spuitzak met het mengsel en vul de tubes niet volledig. Sluit af met een tandenstoker.

  • Bak de tubes goudbruin in olijfolie.

  • Serveer met de saus.

Leuke variatie

Vervang de zwarte pens door gekookte rijst.