Skagen - Zweedse toast met garnaalsla

Voorgerecht, Scandinavisch
Bereidingstijd : 15 minuten, voor 4 personen

Scandinaven zijn echte seafood specialisten, pandalus garnalen worden er enorm gewaardeerd.

Ingrediƫnten

  • 500 gr. gekookt gepelde Pandalus garnalen
  • Een halve rode ui, gepeld en fijn gesneden
  • Een bosje dille, fijngehakt
  • Een paar eetlepels olijfolie
  • De zeste en het sap van een limoen
  • 4 eetlepels zure room
  • Zeezout
  • 4 sneden zuurdesembrood (dikke sneden)
  • Zalmeitjes

Bereiding

  • Meng de garnalen met de rode ui, dille, olijfolie, limoensap en zeste, en de zure room.
  • Kruid goed met peper en zout.
  • Toast het brood of bak het in een pan met wat boter.
  • Beleg het brood rijkelijk met de garnaalsla
  • Werk af met de zalmeitjes en enkele takjes dille.  

Leuke variatie

Gebruik rivierkreeftenvlees ipv. garnalen en/of yoghurt ipv. zure room.