Scampi diabolo

Voorgerecht, Mediteraans
Bereidingstijd : 20 minuten, voor 4 personen

De Black Tiger garnaal staat bekend om zijn mooie rode kleur na bereiding. Het leuke aan tropische garnalen : je kan ze combineren met erg veel smaken.

Ingredi├źnten

  • 20 BT easy peel garnalen 21/25 EPIC
  • olijfolie
  • 1 grote ui
  • een teentje knoflook
  • peper en zout
  • bieslook
  • 1 eetlepel currypoeder
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • een snuifje chilipoeder
  • ┬Ż theelepel kurkuma
  • 1 dl ketchup
  • 1 dl witte wijn
  • 2 dl room
  • 2 tomaten, gepeld en in stukjes gesneden

Bereiding

  • Laat de ui met de look stoven in olijfolie.
  • Voeg de kruiden toe en laat ze kort meebakken.
  • Ketchup en witte wijn mogen nu ook mee in de pan.
  • Voeg de room toe en laat een beetje inkoken.
  • Bak de scampi in olijfolie, 3 minuten per zijde.
  • Voeg nu de bieslook en de tomaten toe aan de saus en laat nog even doorwarmen.
  • Scampi schikken op een bord en napperen met de saus.
  • Serveren met ciabatta of frans brood.

Leuke variatie

Vervang de room door kokosroom, ketchup door curryketchup, voeg nog wat geraspte gember toe en je hebt een Aziatische versie van het gerecht.