Koreaanse garnalenpannenkoek

Voorgerecht, Aziatisch
Bereidingstijd : 45 minuten, voor 4 personen

Heel verrassend gerecht met garnalen.

Ingrediënten

  • 500 gr zoetwaterreuzegarnalen ‘Easy Peel’

  • 4 teentjes look, gehakt

  • 1 tl geroosterde sesamzaadjes

  • 2 tl geroosterde sesamolie

  • 100 gr bloem

  • 3 afgestreken el rijstbloem

  • 2 eieren, opgeklopt

  • 2 el zonnebloemolie

  • 6 lente uitjes, in de lengte gesneden

  • ½ groene chili, zonder zaadjes en gesneden

  • ½ rode chili, zonder zaadjes en gesneden

  • Zeezout en zwarte peper

Voor het dipsausje :

  • 2 el sojasaus
  • 1 tl rijstwijnazijn
  • ½ tl geroosterde sesamolie
  • 1 klein teentje look, gehakt
  • ¼ tl sesamzaadjes

Bereiding

  • Marineer de garnalen met de helft van de look, de sesamzaadjes, sesamolie en een beetje zout en peper.
  • In een aparte schaal, de bloem mengen met ¼ tl zout, dan de helft van de eieren, de rest van de look en voeg langzaam 150 ml ijskoud water toe. Niet in 1 keer. Het beslag moet de consistentie hebben van dikke room.
  • Verwarm een pan met olie en voeg 2/3 van het beslag toe. Leg de lente ui op de pannekoek en voeg dan de chillies, de look, zout, sesamzaad, sesamolie en garnalen toe.
  • Voeg het overblijvende ei toe aan het resterende deeg en giet het over de pannenkoek. Laat 3 tot 4 minuten bakken  en draai dan om. Laat verder bakken tot alles gaar is.
  • Serveer met kimchi, de bekende Koreaanse gefermenteerde kool. 

Leuke variatie

Vervang de garnalen door inktvisringen en mosselvlees.