Gegrilde zoetwatergarnalen met pindasaus

Voorgerecht, Aziatisch
Bereidingstijd : 30 minuten, voor 4 personen

Zoetwatergarnalen zijn minder bekend maar nemen perfect de verschillende smaken op in een gerecht.

Ingrediënten

  • 12 stuks 'easy peel' zoetwaterreuzegarnalen EPIC, maat 8/12

  • 1 flesje Vietnamese vissaus

  • 1 potje rode currypasta

  • 200 g. ongezouten pinda's

  • 400 ml. kokosmelk

  • citroengras

  • arachide‐olie

  • look

  • currypoeder

  • suiker

  • peper en zout

Bereiding

  • Marineer de garnalen in een mengeling van Vietnamese vissaus, citroengras, look, currypoeder, suiker en zout.
  • Rooster 8 eetlepels ongezouten pinda’s in een hete pan. Stamp ze daarna fijn in een vijzel.
  • Fruit enkele teentjes look in wat arachide‐olie en laat 2 eetlepels curry‐pasta even meebakken.
  • Blus met 400 ml kokosmelk en breng op smaak met peper, zout en suiker.
  • Voeg de pinda’s toe en laat inkoken.
  • Leg de garnalen in de hete grillpan en draai ze na 3 minuten om. Laat nog even doorgrillen.
  • Serveer met basmati rijst en een pittig Thais slaatje.

Leuke variatie

Dit kan ook met Black Tiger of andere garnalen.