Gegrilde Black Tiger garnalen met aïoli

Voorgerecht, Spaans
Bereidingstijd : 25 minuten, voor 4 personen

Soms zijn de eenvoudigste zaken de allerbeste, zeker als je met topproducten werkt.

Ingrediënten

  • 12 black tiger garnalen met kop EPIC SELECT

Marinade

  • 1 dl olijfolie
  • 1 tl gerookt paprikapoeder, 1 tl paprikapoeder, een mespuntje cayennepeper, 1 tl currypoeder
  • 1 el gedroogde oregano, een paar takjes tijm
  • 3 el platte peterselie, gehakt
  • Peper, zout

Aïoli

  • 3 tenen look
  • citroensap
  • 1 eidooier
  • olijfolie
  • peper, zout

Bereiding

  • Maak de marinade de avond voordien.
  • Leg de gambas in de marinade en laat ze zo ontdooien tot voor gebruik.
  • Plet voor de saus de teentjes look in de vijzel of met de lookpers.
  • Meng met de eidooier en voeg al roerend met de garde de olijfolie toe zoals voor een mayonaise.
  • Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
  • Haal de gambas uit de marinade en dep ze een beetje droog.
  • Bak ze of grill ze in de pan.
  • Strooi er wat fijngehakte peterselie over en serveer met aïoli en gegrild ciabattabrood.

Leuke variatie

Vervang de black tiger garnalen door body peeled garnalen.