Garides Saganaki (garnalen in tomatensaus met feta)

Voorgerecht, Mediterraans
Bereidingstijd : 30 minuten, voor 4 personen

Proef de unieke smaak van een wilde garnaal.

Ingredi├źnten

  • 800 gr 'Easy Peel' Argentijnse rode garnalen EPIC SELECT
  • 8 grote tomaten in stukjes
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 2 chili pepers, zonder zaadjes en zaadlijsten, in kleine blokjes
  • een bosje lente-ui, in ringetjes
  • 4 teentjes look, geplet
  • 120 ml Ouzo
  • een bosje platte peterselie, fijngehakt
  • 500 gr feta (niet in olie)
  • olijfolie
  • zwarte peper
  • zoet paprikapoeder

Bereiding

  • Stoof de ui en look in wat olijfolie.
  • Voeg de chili pepers, de zwarte peper en het paprikapoeder toe. Na enkele minuten mogen de tomaten erbij.
  • Bak ondertussen de scampi in een andere pan in wat olijfolie. Voeg tijdens het bakken de ouzo toe.
  • Giet de tomatensaus bij de garnalen en roer door.
  • Bestrooi met ┬ż van de fetakaas en zet het deksel op de pan. Laat nog een minuutje of 5 sudderen. 
  • Bestrooien met wat verkruimelde feta en afwerken met platte peterselie.