Duo van gegrilde spiesjes met coleslaw en gepofte aardappel met kruidenboter

Hoofdgerecht, Barbecue
Bereidingstijd : 45 minuten (een paar uur op voorhand marineren), 4 personen

Ideaal voor een zomerse barbecue.
De spiesjes zijn uitermate makkelijk en lekker voor een zomerse barbecue. Met een leuke marinade kan je nog een eigen accent leggen.

Ingrediënten

  • Provençaalse brochetten EPIC SELECT
  • Garnaalbrochetten EPIC
  • Coleslaw:
    • witte kool
    • rode kool
    • wortelen
    • rode ui
    • appel
    • peterselie
    • limoen
    • mayonnaise
  • Kruidenboter : 
    • 100 gram boter
    • sjalotje
    • peterselie
    • een teentje look
    • citroenzeste
  • Marinade voor de provençaalse spies :
    • stukje gember van ongeveer een duim groot, fijngesneden
    • sap en zeste van een citroen
    • 1 theelepel kurkuma
    • 2 teentjes look
    • 2 gedroogde chilipepers
    • verse munt
    • Griekse yoghurt
  • Marinade voor de garnalenspies :
    • 1 teentje look
    • limoensap en zeste
    • olijfolie
    • gedroogde chili

Bereiding

Coleslaw: Rasp de witte kool, rode kool en wortelen. Snij de rode ui fijn. Snij de appel in brunoise. Meng de mayonnaise met het sap van de limoen en voeg de gehakte peterselie toe. Meng de saus met de andere ingrediënten in een grote schaal en kruid af naar smaak.

Gepofte aardappel: Wikkel de aardappelen in aluminiumfolie en leg ze een uur in de hete kolen. Of gaar ze in een ovenschotel met wat look, rozemarijn en zeezout.

Kruidenboter: Meng 100 gram boter op kamertemperatuur met een fijngesneden sjalotje, peterselie, een teentje look en wat citroenzeste. Kruid met peper en zout. Wikkel de boter in alufolie en laat 2 u. rusten in de koelkast.

Marinade voor de provençaalse spies: Blend alle ingrediënten voor de marinade behalve de yoghurt. Voeg de yoghurt achteraf toe en breng op smaak met peper en zout. Overgiet de spiessen met de marinade.

Marinade voor de garnalenspies: Meng alle ingredienten en marineer de garnalenspies minstens een uur.

Bak de spiesjes en serveer met de coleslaw, aardappel en kruidenboter.

 

Leuke variatie

In plaats van coleslaw geef je er een zomerse tomatensalade bij.